12:21 / 24.11.2019.

Autor: HRT

Povijesno ređenje za Varaždinsku biskupiju

-

-

Foto: - / -

Mons. Bože Radoš zaređen je za trećega po redu biskupa Varaždinske biskupije na Nedjelju Krista Kralja tijekom misnoga slavlja.
Mons. Bože Radoš zaređen je za trećega po redu biskupa Varaždinske biskupije na Nedjelju Krista Kralja tijekom misnoga slavlja. To je povijesni događaj za Varaždinsku biskupiju i katedralu u kojoj se prvi put dogodilo ređenje jednoga biskupa.

Glavni zareditelj mons. Radoša bio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a suzareditelji đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić i mons. Josip Mrzljak, kao dosadašnji administrator Varaždinske biskupije.

Svečanoj su euharistiji koncelebrirali brojni nadbiskupi, biskupi te svećenici i redovnici iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Rumunjske, Slovenije i Srbije, među kojima i vrhbosanski nadbiskup i predsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić, apostolski nuncij u Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, te zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić.

Varaždinsku biskupiju utemeljio je papa Ivan Pavao II. 1997.  godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!