19:34 / 07.09.2018.

Autor: I.M./HRT

Povjerenica za HRT: Isplata plaća od strane države sama po sebi nije problem

-

-

Foto: - / -

U intervjuu za HRT povjerenica za tržišno natjecanje Margarethe Vestager rekla je da će se neka poboljšanja u planu restrukturiranja svakako morati napraviti.
U intervjuu za HRT povjerenica za tržišno natjecanje Margarethe Vestager rekla je da će se neka poboljšanja u planu restrukturiranja svakako morati napraviti. No, nije precizirala kada će Bruxelles odgovoriti na predloženi plan restrukturiranja.

Za povjerenicu potpora za plaće sama po sebi nije problem jer to možemo smatrati jednom državnom pomoću. Najvažnije je da se angažiramo, da ljudi vide kako smo posve predani cilju, a on je održiva budućnost tvrtke. Na pitanje koja je to prihvatljiva razina državne pomoći, odgovorila je kako je teško o tome govoriti općenito. Obično očekujemo da se privatni ulagači angažiraju koliko i država u ime poreznih obveznika, da pristup bude uravnotežen i da ulagač preuzme odgovornost, a on naravno može imati koristi od svog ulaganja, izjavila je povjerenica Vestager.

Povjerenica je upitana i je li bilo pritisaka u istragama najvećeih svjetskih tvrtki  zbog kršenja pravila tržišnog natjecanja ili ilegalnih državnih pomoći kao što su Amazon, Google, Gazprom, Starbucks, Apple.

Ni jedna kompanija ne voli biti pod svjetlima reflektora istrage u kojoj postoji sumnja da ste učinili nešto ilegalno, ali možda sam imuna na pritisak jer imam osjećaj da služim Europljanima koji ne rade nešto ilegalno. Meni je to pitanje ravnoteže čak i kod tih golemih tvrtki. Kod 500 milijuna Europljana radi zajedno i mi smo jaki, izjavila je povjerenica. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!