Povjerenstvo: Mrak-Taritaš prekršila odredbe zakona

11:53 / 05.06.2020.

Autor: T.V./HRT

-

-

Foto: - / -

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaključilo je da je saborska zastupnica Anka Mrak-Taritaš prekršila odredbe Zakona o sprečavanju sukoba interesa jer u imovinsku karticu nije unijela prihode koje je kao ministrica ostvarila sudjelujući u dva ispitna povjerenstva.
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaključilo je da je saborska zastupnica Anka Mrak-Taritaš prekršila odredbe Zakona o sprečavanju sukoba interesa jer u imovinsku karticu nije unijela prihode koje je kao ministrica ostvarila sudjelujući u dva ispitna povjerenstva. U jedno je imenovala i samu sebe. Kažnjena je s 7 tisuća kuna.

- Znamo da je Zakonom o sprečavanju sukoba interesa propisano da je dužnosnik dužan do isteka godine u kojoj je promjena nastala takve promjene evidentirati u imovinskoj kartici, što je dužnosnica propustila učiniti, propustila je navesti svoje angažmane od obavljanja drugih poslova i prihode koje je po toj osnovi dužnosnica imala, rekla je Aleksandra Jozić-Ileković, članica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!