16:22 / 16.11.2018.

Autor: M.M./HRT/Hina

Povjerenstvo o sukobu interesa otvorilo postupak zbog putovanja u Helsinki s Vladinim zrakoplovom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa otvorilo je postupak zbog toga što je izaslanstvo HDZ-a u Helsinki, gdje se održavao Kongres Europske pučke stranke, putovalo Vladinim zrakoplovom.
Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa otvorilo je postupak zbog toga što je izaslanstvo HDZ-a u Helsinki, gdje se održavao Kongres Europske pučke stranke, putovalo Vladinim zrakoplovom.Premijer Andrej Plenković rekao je da je u petak na kongres Europske pučke stranke u Finsku išao u svojstvu predsjednika Vlade i da je tamo imao i bilateralni sastanak s finskim premijerom Juhom Sipilom te da stoga nema ničega neobičnog što su išli službenim Vladinim zrakopolovom.

"Ja sam uvijek u svojstvu predsjednika Vlade, i na samom kongresu EPS-a sam kao predsjednik Vlade, a ne kao ostala delegacija HDZ-a. Nevezano za to, moj kolega, finski premijer Juha Sipila je već prije par mjeseci preko svojih službi tražio da imamo bilateralni sastanak u Helsinkiju, prema tome ja sam tamo imao i bilateralni sastanak, kao i drugi dio - kongres europskih pučana. Nema tu ništa neobičnog", kazao je Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!