13:49 / 29.04.2019.

Autor: HRT

Povjerenstvo otvorilo predmet u vezi s Goranom Marićem i vilom u Grškovićevoj

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je u ponedjeljak predmet ministra državne imovine Gorana Marića.
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je u ponedjeljak predmet ministra državne imovine Gorana Marića u kojem će ispitivati njegovu ulogu u postupku prodaje vile u Grškovićevoj ulici (kojom se za svoj ured koristio bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić) trgovačkom društvu "Sjajna svjetlost" poduzetnika Zvonka Šarića, za kojeg je tvrdio da su prijatelji.

Nakon prikupljanja informacija od nadležnih državnih tijela i Ministarstva državne imovine vidjet ćemo u kojem će smjeru postupak dalje ići, no zasad još nije za sjednicu povjerenstva ni odlučivanje o pokretanju postupka, pojasnila je u izjavi za Hinu glasnogovornica Povjerenstva Martina Jurišić.

U vezi nekretnine u vlasništvu ministra Gorana Marića - vikendice u Živogošću kod Makarske, provodi se postupak redovite provjere podataka koje je dužnosnik naveo u imovinskima karticama i uspoređuju se s podacima iz zemljišnih knjiga i podacima Porezne uprave.

- Ako se utvrdi nesklad, odnosno da nešto nije prijavljeno kako treba, dužnosniku se najprije šalje zaključak da se o tome očituje, a tek kada povjerenstvo zaprimi dužnosnikovo očitovanje može se odlučivati o eventualnom pokretanju postupka, dodala je.  

Ministar državne imovine poručio je prije kako će biti na raspolaganju Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa za sve što je potrebno i da će napraviti sve što zakon od njega traži.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!