12:30 / 30.04.2021.

Autor: Dnevnik HTV/HRT/D.S.

Povjerenstvo pokreće postupak protiv trojice ministara

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Zbog druženja u kontroverznom klubu u vlasništvu bivšeg šefa JANAF-a Dragana Kovačevića, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokreće postupak protiv trojice ministara: Tomislava Ćorića, Josipa Aladrovića i Olega Butkovića.

U istom slučaju, postupak protiv predsjednika Zorana Milanovića i načelnika Glavnog stožera oružanih snaga Roberta Hranja neće biti pokrenut jer oni nisu sudjelovali u glasovanju za Dragana Kovačevića na mjesto predsjednika uprave JANAF-a.

- Treba imati na umu da je Tomislav Ćorić ujedno i ministar koji je nadležan i za INU i za kompletnu industriju koja je povezana s JANAF-om i trebalo bi vidjeti, koliko je u našim mogućnostima, što se tamo dešavalo i na što se utjecalo, rekla je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković


- Ovo je situacija koja ostavlja jako, ali baš jako loš dojam. To je činjenica. I mi kao etičko tijelo moramo o tome progovoriti. Neovisno o tome da li se utvrđuje povreda u konkretnom smislu našeg zakona, hoćemo li je moći u daljnjem postupku utvrditi ili ne, smatra članica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Aleksandra Jozić-Ileković

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!