11:46 / 25.03.2019.

Autor: HRT

Povjerenstvo - predmeti protiv Žalac i Marića

-

-

Foto: - / -

"Mene za ništa više nije strah" - izjavila je ministrica Gabrijela Žalac jutros uoči odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na radnom sastanku odlučilo je otvoriti predmet protiv ministrice Gabrijele Žalac u slučaju luksuznog Mercedesa u dvorištu njezine obiteljske kuće te postupak protiv ministra Zdravka Marića zbog sponzoriranih ulaznica za utakmicu Hrvatske i Engleske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković objasnila je ovu odluku u izjavi za novinare:"Mene za ništa više nije strah" - izjavila je ministrica Gabrijela Žalac jutros uoči odluke Povjerenstva.Vezano uz osobni automobil marke Mercedes E klase, koji je viđen u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac u Vinkovcima, Povjerenstvo će razmotriti je li u tom slučaju prekršen Zakon o sprječavanju sukoba interesa ili načelo obnašanja javnih dužnosti.

Prema medijskim napisima, automobil je u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car Josipa Stojanovića Jollyja, a prema izjavi ministrice, njime se koriste njezini roditelji na temelju ugovora o najmu.

Povjerenstvo će razmotriti i slučaj ministra financija Zdravka Marića koji je sa Stojanovićem išao na utakmicu nogometne reprezentacije u Rusiji. Marić tvrdi da je kartu za tu utakmicu platio sam, dok je Stojanović izjavio da je kao sponzor Hrvatskog nogometnog saveza imao pravo na dvije karte.

Na pitanje što očekuje od odluke Povjerenstva, ministar Zdravko Marić odgovorio je da neće komentirati ništa prije odluke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!