10:30 / 24.06.2019.

Autor: HRT

Povjerenstvo primilo prijavu - Kuščević s premijerom

Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uz prijavu su dostavljeni medijski napisi objavljivani protekli tjedan. Povjerenstvo je otvorilo predmet te će ispitati navode iz prijave. A Kušćević se u Banskim dvorima sastao s Plenkovićem.
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet o ministru uprave Lovri Kuščeviću temeljem neanonimne prijave. A ministar se danas u Banskim dvorima sastao i s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Kuščević ne vidi problem, drugi ne misle tako
Kuščević: Imam toliko nekretnina da to nije moguće pratiti
- Kuščević će stvari morati detaljnije objasniti


- Prijava se odnosi na Kuščevićevo neupisivanje kuća u Nerežišćima na Braču u katastar, izmjenu prostornog plana kojom mu je omogućena prenamjena štale u stambenu zgradu, netočno ispunjenu imovinsku karticu i prijavu površine kuće, kao i dobivanje dozvole za iznajmljivanje kuće - rekla je tajnica Povjerenstva Majda Uzelac.

Povjerenstvo će nakon što je otvorilo predmet provjeriti navode u prijavi, utvrditi njihovu osnovanost i potom na nekoj o sljedećih sjednica donijeti odluku hoće li pokrenuti postupak protiv Kuščevića ili ga neće pokrenuti. Povjerenstvo sukladno zakonu koji štiti anonimnost prijavitelja ne otkriva tko je podnio prijavu, ali navodi da se u prijavi poziva na sve medijske napise objavljene prošloga tjedna vezane za nekretnine ministra Kuščevića.

Kuščević na sastanku s premijerom

- Premijer podržava činjenicu da je sve u ovom postupku legalno i čisto, izjavio je ministar Lovro Kuščević koji se u Banskim dvorima sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem. Uoči razgovora s premijerom rekao je za N1 kako se radi o redovitom sastanku na kojemu će biti riječi o radu Ministarstva uprave. 

Na pitanja o ostavci kaže: "Ukoliko bi premijer to zatražio, isti tren ću to napraviti. Ipak, ministar "čisto sumnja" da će premijer tražiti njegovu ostavku. Kuščević je kazao kako zna tko ga napada, jer je isto prošao 2009. i dok je bio načelnik Nerežišća  i tad je opravdao svoju imovinu. Dodao je kako je sve što je napravio bilo časno i pošteno te da imovinu ni u jednom trenutku nije skrivao.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!