Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv bivšeg gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića

13:58 / 03.06.2022.

Autor: HRT

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Slavko Midzor / Pixsell

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku o pokretanju postupka protiv bivšeg gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića zbog toga što je tvrtka njegovog sina i snahe godinama poslovala s gradskom tvrtkom Privreda, a u kojoj je bivši gradonačelnik član skupštine društva. 

Povjerenstvo je odlučivalo i protiv bivšeg gradonačelnika Splita Ivice Puljka i njegovog zamjenika Antonia Kuzmanića. Protiv Kuzmanića pokreće se postupak zbog imenovanja u nadzorne odbore trgovačkog društva bez prethodnog prijedloga gradskog vijeća, dok se protiv Ivice Puljka postupak ne pokreće.

Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković pojasnila je kako je prijedlog o imenovanjima umjesto od predstavničkog tijela, odnosno splitskog Gradskog vijeća, došlo od (izvršne vlasti) grada, to nikada nije došlo na dnevni red i nikada nije ostvareno na Gradskom vijeću.

Dakle, imenovane su osobe u nadzorne odbore bez odlučivanja predstavničkog tijela, a imenovao ih je zamjenik gradonačelnika Kuzmanić.

- Stoga je protiv njega pokrenut postupak, sukladno članku 15. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, zbog imenovanja koje je proveo, a bez prethodnog prijedloga predstavničkog tijela, pojasnila je.

- Ono što se doista desilo da se imenovalo ljude u nadzorne odbore bez prijedloga predstavničkog tijela. Tko je imenovao? Imenovao je gospodin Kuzmanić. I tako smo došli do toga da protiv njega pokrenemo postupak zbog povrede članka 15. Zakona o sukobu interesa, rekla je Novaković.

Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Foto: HTV / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!