Povlači se danski bioveganski maslac Naturli, 225 g

30.08.2019.

13:53

Autor: HINA

default error photo
Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je o povlačenju s tržišta danskog proizvoda Naturli, bioveganskog maslaca, 225 g
Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je o povlačenju s tržišta danskog proizvoda Naturli, bioveganskog maslaca, 225 g (Naturli Bio Veganes Streichfett, 225 g), 'najbolje upotrijebiti' od 30. 8. 2019. do  27. 11. 2019., zbog prisutnosti mliječnog proteina.

 S obzirom na to da proizvodi sadržavaju mliječni protein i da taj sadržaj nije naznačen na deklaraciji, navedeni proizvod može biti potencijalna opasnost za osobe alergične na mlijeko, priopćeno je iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Osobe koje nisu alergične na mlijeko mogu i dalje upotrebljavati navedene proizvode bez ograničenja.

Proizvod na tržište Republike Hrvatske stavlja tvrtka za poslovanje s hranom Priroda i društvo d.o.o. iz Zagreba.

Proizvođač bioveganskog maslaca Naturli, 225 g,  danska je tvrtka Grnvang Food ApS, Vestergade 11, Vejen, a veleprodaju obavlja tvrtka Dennree GmbH, Hofer Str. 11, Töpen, Njemačka.

Proizvod nije u skladu s europskim uredbama o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, postupcima u područjima sigurnosti hrane te o pružanju informacija o hrani potrošačima.

Detaljniji podaci o povratu proizvoda dostupni su na službenoj stranici subjekta u poslovanju s hranom https://prirodaidrustvo.hr/novosti/zdravlje/obavijest-za-potrosace3.

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s gore navedenim podacima, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!