11:33 / 07.01.2020.

Autor: HRT

Povratak HRT-ova dopisništva u Varaždin

-

-

Foto: - / -

Nakon pet godina dopisništvo Hrvatske radiotelevizije vratilo se u Varaždin.
Nakon pet godina dopisništvo Hrvatske radiotelevizije vratilo se u Varaždin. Smješteno je u prostorima Srednje strukovne škole. Riječ je o stotinjak četvornih metara u kojima se nalaze studio, režija i prostor za novinare. Time HRT ima sve uvjete za izravna javljanja iz baroknoga grada.

Podsjetimo, potkraj 2014. godine HRT-ova dopisništva Varaždin i Čakovec spojena su i smještena u zajednički centar s adresom u Čakovcu. Emitiranje televizijskog programa počelo je 29. prosinca, a dvadesetak zaposlenih proizvodi program s pomoću digitalne opreme, a ne analogne kao prije.

Zbog veličine prostora i napučenosti ovog dijela Hrvatske postojala je potreba za ponovnim otvaranjem dopisništva u Varaždinu koje će se upotrebljavati u sklopu Centra Čakovec-Varaždin.

U dopisništvo je uloženo više od milijun kuna. Od toga je Varaždinska županija izdvojila 700.000, a Hrvatska radiotelevizija 400.000 kuna.

HRT na Varaždinu ne staje - najavljuje jačanje dopisničke mreže. Poput varaždinskog, dopisništva koja su ugašena ponovno će se otvoriti zaključak je glavnog ravnatelja HRT-a.

Gosti su u varaždinskom studiju bili Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a, i Radimir Čačić, varaždinski župan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!