Požar kod Meje pod nadzorom

03.08.2022.

Zadnja izmjena 22:32

Autor: Ivana Perić/HRT/Hina

Požar kod Meje pod nadzorom

Požar kod Meje pod nadzorom

Foto: Dnevnik / HTV

Požar koji je popodne buknuo na kraškom šumovitom području kod Meje blizu Rijeke lokaliziran je i pod nadzorom vatrogasaca, potvrdio je županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac.

Dodao je da će vatrogasne ekipe sanirati i čuvati požarište i tijekom noći.

Šćulac je rekao da su požar gasile vatrogasne postrojbe s oko 50 vatrogasaca, uz pomoć 14 vozila te dva kanadera. Kuće nisu bile ugrožene, a prema procjenama, požar je zahvatio površinu od oko 25 hektara.

Uzrok požara za sada nije poznat, no, po riječima Šćulca, to je već treći požar u posljednja tri dana na tom području. Gašenje i sanaciju požarišta na nepristupačnom terenu otežavala je i bura.

Još jednom je poručio građanima da s okućnica uklone gorive materijale i sve što bi moglo uzrokovati požar te da, uoče li požar ili sumnjiva ponašanja pojedinaca, pozovu vatrogasce ili policiju.

Budući da je ovo već treći požar u kratkom vremenu na ovome području Daria Gauša, zamjenika zapovjednika JVP-a Rijeka upitala je novinarka postoji li sumnja da se požari ustvari podmeću. Gauš je odgovorio: "Ja drugoga objašnjenja nemam". 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!