Požar kod Imotskog gase i tri kanadera

26.07.2022.

17:58

Autor: T.D./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Denis Kapetanovic / Pixsell

Požar na području Poljica, u blizini Imotskog, popodne gasi 58 vatrogasaca i 17 vatrogasnih vozila, uključila su se i tri kanadera, a u Karlovačkoj županiji vatrogasci uklanjanju posljedice nevremena u toj županiji.


Dojava o požaru stigla je u 14,45 sati, a na terenu su gasitelji iz javnih vatrogasnih postrojba Imotskog i Makarske te dobrovoljnih vatrogasnih društva Kučića, Zadvarja, Zagvozda, Lovreća, Imotskog, Tučepa i Makarske, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Osim što gase požar, vatrogasci uklanjanju i posljedice kišnog nevremena koje je danas pogodilo Karlovačku županiju. Prema podatcima Državnoga vatrogasnog operativnog centra 193, primljene su 123 dojave o potrebi za angažmanom vatrogasaca na tehničkim intervencijama uklanjanja stabala, krovnih pokrova, ispumpavanju vode i slično.

Županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković rekao je kako je riječ o intervencijama za koje su dojave primljene s područja Karlovca, Duge Rese, Barilovića i Vojnovića, a rješavaju ih raspoložive snage na terenu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!