Požar kod Karlobaga, nad grad se spustio dim s deponija

23.07.2022.

22:14

Autor: HRT/Hina

Požar kod Karlobaga

Požar kod Karlobaga

Foto: HRT / HTV

Požar koji je popodne buknuo u Lećevici lokaliziran je u predvečernjim satima i opožareno je oko tri hektara trave i niskog raslinja, ali nije prijetio stambenim objektima, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središtu u Splitu. Kod Karlobaga je bukuno požar oko 15 sati, a gusti dim s deponija se spustio nad grad. 

Vatrogasci pozivaju građane Karlobaga da zatvore prozore dok je zrak onečišćen. Zvonimir Lončarić, vatrogasni zapovjednik Ličko-senjske županije, kazao je da je požar na izrazito nepristupačnom terenu. Pozvali su zračne snage te su dva zrakoplova bacila oko 15 vodenih bombi. 

- Lokaliziran je požar. Što se tiče širenja požara, nema opasnosti. Kuće nisu ugrožene. Ostaje gašenje i sanacija deponija, dodao je Lončarić. 

Požar je danas buknuo i na nepristupačnom terenu planine Kamešnica uz granicu, ali vatrena stihija plamti na teritoriju BiH i za sada nema opasnosti da bi se proširila na teritorij Hrvatske, doznaje se u sinjskome Dobrovoljnome vatrogasnom društvu (DVD).

- Ovaj požar u BiH je udaljen oko dva kilometra od granice s Republikom Hrvatskom i za sada ne prijeti opasnost njegova proširenja i na teritorij Hrvatske, rekao je večeras Hini zapovjednik DVD-a Sinj Stipe Ančić.

Po njegovim riječima, u gašenju ovog požara angažirani su vatrogasci iz mjesta Lištani, ali zbog teško pristupačnog terena treba im sat vremena hoda da dođu do požarišta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!