Požar kod Muća gase dva kanadera

30.07.2022.

20:32

Autor: I.Z./HRT/Hina

Požar kod Muća gase dva kanadera

Požar kod Muća gase dva kanadera

Foto: Marko Picek / PIXSELL

Dva kanadera gase požar koji je kasno popodne buknuo u Leskurima kod Muća u Dalmatinskoj zagori, no vatrogasci kažu da nisu ugroženi objekti.

Kako se doznaje u županijskom Vatrogasno-operativnom centru Split, dojavu o požaru su dobili putem broja 112 i to u 17,40 sati. Na teren je prvo izašao DVD Muć, a zatim i DVD- ovi Solin, Klis, Zagora i Dugopolje, te JVP Sinj.

Gori nisko raslinje i za sada vatrom nisu ugroženi stambeni objekti. Vatrogasci tvrde da je požar pod kontrolom i uz pomoć dvaju kanadera nadaju se da će ga uskoro i lokalizirati.

Danas je gorjelo i kod Unešića u Šibensko-kninskoj županiji, gdje je na području Donjih Planjana vatrom bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija.

Županijski vatrogasni centar u Šibeniku dojavu je zaprimio u 14,05 sati, a u gašenju je sudjelovalo 11 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila te jedan kanader.

Oko 16 sati požar je stavljen pod kontrolu te se provodi sanacija rubnih dijelova, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!