15:51 / 07.03.2021.

Autor: HRT

Lokaliziran požar kod Strožanca

Požar kod Strožanca, istočno od Splita

Požar kod Strožanca, istočno od Splita

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Vatrogasci su uspjeli lokalizirati požar koji je oko 14 sati buknuo na brdu Perun iznad Strožanca, istočno od Splita, ali će skupina vatrogasaca cijelu noć dežurati na požarištu kako bi spriječila da ne dođe do ponovnog rasplamsavanja.


Tijekom cijele noći na požarištu će dežurati 11 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila, a ujutro će se, na temelju procjene stanja na terenu, odlučiti hoće li se požar proglasiti ugašenim, rekli su u Vatrogasnome operativnom središtu u Splitu.

Na brdu Perun iznad Strožanca izgorjelo je oko šest hektara niskog raslinja i borove šume, ali vatrena stihija nije ugrožavala kuće i stambene objekte.

Popodne su u gašenju požara ukupno sudjelovala 44 vatrogasca iz Splita, Žrnovnice i Podstrane s 12 vatrogasnih vozila, a u gašenju vatre im se priključio i jedan kanader, izvijestili su u Vatrogasnome operativnom središtu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!