Udar groma zapalio planinski vrh Sv. Rok, na požarište upućena tri kanadera

29.08.2022.

Zadnja izmjena 18:50

Autor: Hina/HRT/V.G.

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Na gašenje požara na brdu Matokit, na vrgoračkom području, upućena su tri canadaira, dok je poslijepodne lokaliziran požar na području Privlake, izvijestila je u ponedjeljak navečer Hrvatska vatrogasna zajednica.


U gašenju požara na vrgoračkom području sudjeluju vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vrgorac, navodi HVZ.

Požar je izazvao udara groma i budući se radi o vrlo nepristupačnom terenu vatrogasci mogu prići samo pješke. Zbog loših meteo uvjeta canadairi su tek sada na požarištu, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

Udar groma zapalio je planinski vrh Sv. Rok i požar se širi sjevernom padinom planine Matokit poviše Vrgorca.

Grom je udario na predjelu višem od 1.000 metara nadmorske visine.

Požar na području Privlake, koji je lokaliziran tijekom poslijepodneva, gasilo je 19 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Zadar i dobrovoljnih vatrogasnih društava Zadar, Privlaka i Pljusak Nin. Uz zemaljske snage, na požarištu su djelovala i dva canadaira i jedan Air Tractor.

Opožaren je 21 hektar.

Požar kod Omiša lokaliziralo 57 vatrogasaca

Intervencijom 57 vatrogasaca i 17 vatrogasnih vozila u ponedjeljak u popodnevnim satima lokaliziran je požar koji je na predjelu Mala Luka između Omiša i Nemire buknuo oko 15 sati, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središta u Splitu.

Za sav promet bila je na tom dijelu zatvorena Jadranska magistrala.

Vatrena stihija nije ugrožavala kuće, a požar je lokaliziran nešto prije 16 sati te je potom otvoren promet jednim trakom, izvijestili su u vatrogasnom središtu.

Istodobno je na tom području počela padati lagana kiša koja bi mogla pomoći gašenju požara.

Kako se neslužbeno doznaje požar je buknuo nakon udara groma.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!