Pod kontrolom požar kod Slanog

06.08.2021.

13:58

Autor: I.B./Hina

Požar kod Slanog

Požar kod Slanog

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

 Pod nadzorom vatrogasaca je požar koji je popodne buknuo kod mjesta Trnovica, iznad Slanog, u Dubrovačkom primorju, potvrdio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u Dnevniku HTV-a.

Galerija
Požar kod Slanog, Foto: Regionalni dnevnik/HRT
Požar kod Slanog, Foto: Regionalni dnevnik/HRTPožar kod Slanog, Foto: Regionalni dnevnik/HRTPožar kod Slanog, Foto: Regionalni dnevnik/HRT

Požar na području Slanog, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, prešao je iz Bosne i Hercegovine. U intervenciji sudjeluju 32 vatrogasca s 13 vozila iz javnih vatrogasnih postrojba Dubrovački vatrogasci i Dubrovačko primorje, DVD-ova Putnikovići, Ston i Slano, Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik, a tijekom dana pomogao im je i jedan kanader.

- Nema više otvorene vatre, ima samo sitnog izdimljavanja, te ne prijeti nikakva opasnost prema Republici Hrvatskoj. Tijekom noći na požarištu će ostati 32 vatrogasca i jedanaest vozila i ako se i dogodi pojava požara moći će odmah reagirati. Danas tijekom dana je upućen i kanader koji je došao iz Dubrovnika. Pomogao je gasiti požar do poslijepodnevnih sati, te je nastavio letjeti prema Zadru, kazao je Slavko Tucaković.

- Izgorjelo je nisko raslinje i trava najviše, ovdje smo oko sela obranili da ne dođe do sela, dva puta smo prelazili granicu prema Drijenu - tamo je prijetilo kućama, i prema Trebinji gdje je također prijetilo kućama. To su pogranična mjesta oko 500 m od granice, pa smo kako je došao požar išli pomagati. To je ogromna površina, kazao je Ivo Franušić, zamjenik vatrogasnog zapovjednika Dubrovačko-neretvanske županije.

Požari se često znaju proširiti iz BiH

Glavni vatrogasni zapovjednik rekao je kako se požari iz Bosne i Hercegovine često znaju proširiti i na Hrvatsku, ali hrvatski vatrogasci se odmah uključuju u gašenje istih. Požari se većinom događaju na nepristupačnim terenima, vatrogasnih postrojba je malo i stoga je požare teško kontrolirati. 

Požar kod Segeta Gornjeg proglašen ugašenim 

Veliki požar rastlinja kod Segeta Gornjeg i Tomaša, koji je buknuo 2. kolovoza, a gasilo ga je sto vatrogasaca s 35 vozila, uz pomoć zračnih protupožarnih snaga, proglašen je ugašenim.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!