07:28 / 25.02.2019.

Autor: P.F./HRT

Požar kod Tribunja pod nadzorom

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Samo na šibenskom području planulo je na 30-tak mjesta otkako je počela orkanska bura. Vatrogasci upiru prstom u one koji po buri pale korov, a mještani Tribunja uvjereni su da je požar podmetnut.
Veliki požar na predjelu brda ''Orlov krug'' između Vodica i Tribunja sinoć je stavljen pod nadzor, no vatrogasci su na terenu ostali cijelu noć, kako opet negdje ne bi planulo.

U 30-tak sati izgorjelo je oko 160 hektara raslinja. Nije zahvaćen nijedan objekt, nema ozlijeđenih ni među vatrogascima, ni među mještanima Tribunja koji su im pomagali. U Šibensko-kninskoj županiji u samo 24 sata vatrogasci su gasili 25 požara.

- Nismo imali pristupnih puteva, gusta šuma, naslage borovih iglica, tako da  se sve to skupa pogodilo, ali evo, sve je pod kontrolom. Imamo  još snaga koje su mobilne, koje su ostale dežurati na terenu i ako što bude - jer evo ima dosta bure, reagirat ćemo odmah, rekao je za Ivica Begić, zapovjednik JVP Vodice.

- Tema dana: Bura rušila sve pred sobom
- Vremenska prognoza za nedjelju i dane pred nama
- Udari bure od 191 km na sat i nezapamćena oseka

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić za HRT je izjavio da je uzrok požara najvjerojatnije neoprez kod paljenja biljnog otpada. Mještani Tribunja uvjereni su da je požar u blizini njihova mjesta - podmetnut. Podsjetimo, olujna bura diljem obale prouzročila je velike štete u subotu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!