13:13 / 23.02.2019.

Autor: D.M./Hina

Požar kod Tribunja širi se borovom šumom

Foto: ilustracija, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: ilustracija, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Požar je buknuo na predjelu brda Orlov krug, nekoliko stotina metara od zgrade 'Uljare' PZ-a Tribunj. Angažirane su sve vatrogasne snage.
Požar koji je malo prije 11 sati buknuo kod Tribunja na području Vodica širi se jako brzo, zbog čega su angažirane sve vatrogasne snage. Vatra je planula na predjelu brda Orlov krug, nekoliko stotina metara od tamošnje zgrade 'Uljare' PZ-a Tribunj.

"Situacija je dosta ozbiljna i vatra se, potpomognuta vjetrom, brzo širi borovom šumom. Morat ćemo zatvoriti cestu između Tribunja, Vodica i Ivinja jer je previše civila na terenu", rekao je vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije Darko Dukić.

Čim je u subotu planulo na tom predjelu, na teren je upućen i dio vatrogasnih snaga koje su bile u Jasenovu kod Grebaštice, gdje je gorjelo cijelu noć.

Još je jedan požar aktivan na području Sedramića kod Drniša, a zbog bure vatrogasci ni na jednom trenutačno aktivnom požarištu ne mogu računati na pomoć kanadera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!