08:14 / 24.02.2019.

Autor: M.Š./HRT

Požar kod Tribunja - vatra nije buknula sama od sebe

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Samo na šibenskom području planulo je na 30-tak mjesta otkako je počela orkanska bura. Vatrogasci upiru prstom u one koji po buri pale korov, a mještani Tribunja uvjereni su da je požar podmetnut.
Lokaliziran je požar koji je jučer oko 11 sati planuo kod Tribunja. Vatrogascima su danas pomogle zračne snage - kanader i air tractor. Gori i dalje, u zaleđu. Četiri su aktivna požara na drniškom i kninskom području. Srećom, bez opasnosti za naselja.

- Tema dana: Bura rušila sve pred sobom
- Vremenska prognoza za nedjelju i dane pred nama
- Udari bure od 191 km na sat i nezapamćena oseka

Samo na šibenskom području planulo je na tridesetak mjesta otkako je počela orkanska bura. No vatra se nije mogla zapaliti sama od sebe. Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić za HRT je izjavio da je uzrok požara najvjerojatnije neoprez kod paljenja biljnog otpada. Mještani Tribunja uvjereni su da je požar u blizini njihova mjesta - podmetnut.

Malo prije 12 sati lokalizirani su požari koji su u subotu planuli u Sedramiću kod Drniša i u Golubiću kod Knina. U prvom su izgorjela 24 hektara, u drugom skoro 10 hektara trave i niskog raslinja. U Golubiću su u gašenju sudjelovali pripadnici JVP-a Knin i DVD-a Knin, u Sedramiću je također bilo nekoliko ekipa gasitelja.

Osim povremenih nestanaka električne energije na otocima i zaleđu, na području Policijske uprave zadarske nije bilo većih događaja. Autocesta A1 otvorena je za sav promet.

Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske noćas su vatrogasne službe nadzirale tri požara: Konavli-Kuna, Čilipi i Mljet dok su ostali požari ugašeni. Most dr. Franje Tuđmana i dalje je zatvoren za I. skupinu vozila.

Podsjetimo, olujna bura diljem obale prouzročila je velike štete u subotu. Prema vremenskoj prognozi, u nedjelju će bura oslabjeti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!