12:32 / 15.03.2020.

Autor: B.A./Hina

Požar na Braču gase kanaderi HRZ-a

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U akciju gašenja požara na lokaciji Murvica na Braču dva kanadera CL-415 krenula su jutros iz vojarne Pukovnik Mirko Vukušić iz Zemunika
Dva kanadera protupožarne eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) u nedjelju gase požar na otoku Braču, na području Bola, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

U akciju gašenja požara na lokaciji Murvica na Braču dva kanadera CL-415 krenula su jutros iz vojarne Pukovnik Mirko Vukušić iz Zemunika.

Na isto požarište poslan je i zračni traktor AT-802, no zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, jakih udara vjetra i visokih valova, nije mogao djelovati pa je povučen u matičnu bazu u Zemuniku, navode iz MORH-a.

Ovo je 14. požar od početka godine u čijem gašenju sudjeluju zračne snage (sedam u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Šibensko-kninskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan u Zadarskoj županiji).

Letačke protupožarne posade i nakon završetka protupožarne sezone nalaze se u svakodnevnom dežurstvu i spremnosti za angažman na požarištima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!