17:30 / 30.05.2020.

Autor: I.Z./T.V./Hina

Požar na Braču zahvatio minski sumnjivo područje, čule se detonacije

Arhivska snimka (Foto:: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Arhivska snimka (Foto:: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Na otoku Braču u blizini Milne u subotu poslijepodne buknuo je požar koji je bio zaprijetio i da će zahvatiti nekoliko stambenih objekata, ali su vatrogasci uspjeli obraniti te objekte.
Požar koji je danas poslije podne buknuo na  Braču blizu Milne u večernjim je satima zahvatio minski sumnjivo područje odakle su se čule detonacije, pa su se vatrogasci morali povući iz tog dijela požarišta, doznaje se od glavnoga vatrogasnog zapovjednika Brača Nikole Martinića.

-
Vatra je prodrla na dio područja između Splitskih vrata i Milne na kojem su za vrijeme Domovinskog rat bile stacionirane hrvatske mornaričke snage iza kojih je ostalo oružja, kazao je Martinić.

Po njegovim riječima, nakon što se čulo više detonacija, na tom području vatrogasci su se iz sigurnosnih razloga povukli s tog dijela požarišta, koji nije stavljen pod kontrolu. Dodao je kako će na terenu tijekom cijele noći  dežurati 18 vatrogasca sa šest vozila.

- U vatrenoj stihiji gori gusta borova šuma i makija  a na terenu je 30 vatrogasca kojim se priključio i jedan kanader, rekao je ranije Martinić. Kako je požar na nepristupačnom terenu, stavljanje pod kontrolu u velikoj mjeri zavisi od djelovanja kanadera, dodao je. Dojavu o ovom požaru brački su vatrogasci zaprimili malo nešto iza 14 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!