21:42 / 12.09.2021.

Autor: V.K/Hina/HRT

Požar na Krbavskom polju još nije lokaliziran

Ilustracija: Gori na Krbavskom polju

Ilustracija: Gori na Krbavskom polju

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Požar na Krbavskom polju kod Udbine, uz državnu cestu D1, još nije pod kontrolom i nije lokaliziran, a gori trava na četiri kilometra dugačkom i od 500 do 800 metara širokom prostoru, a prioritet je vatrogasaca održati sigurnost cestovnog prometa.

Rekao je to Hini zamjenik vatrogasnog zapovjednika Ličko- senjske županije Zvonimir Lončarić i potvrdio da je dojava o požaru stigla oko podneva.

U popodnevnim satima je zbog dima bio kroz državnu cestu D1 na dvadesetak minuta zatvoren promet, ali je, kazao je Lončarić, vjetar promijenio smjer i sada je vatrogascima glavni zadatak zaustaviti širenje požara, a opasnosti za život i imovinu ljudi više nema.

- Prioritet nam je sada održati sigurnost prometa. Požar jest manji nego je bio u popodnevnim satima, međutim još uvijek traje veliko izdimljavanje, jer se vatra kroz travnati teren i trstiku širi brzinom kao da gori benzin, rekao je Lončarić.

- Za sada nije poznat uzrok požara, to je posao policije, dodao je.

Na terenu je 16 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz Udbine te vatrogasci iz Javne vatrogasne postaje Plitvička jezera i DVD-a Plitvice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!