16:55 / 24.06.2021.

Autor: T.V./HRT Radio Zadar/HRT

Požar na Krknati lokaliziran nakon naleta kanadera

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dalibor Urukalović / PIXELL

Lokaliziran je požar koji je oko 13.30 buknuo na otočiću Krknata kod Zaglava na Dugom otoku. Kanader je u više navrata gasio požar na otočiću prema kojem su krenuli članovi DVD-a iz Sali.

Kako je za HRT Radio Zadar rekao zapovjednik županijskih Javnih vatrogasnih postrojbi Željko Šoša, požar je lokaliziran, natapaju se još rubni dijelovi. Iz Zadra je prema Krknati krenulo i 12 vatrogasaca.

Iz MORH-a su potvrdili kako je jedan Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH angažiran na gašenju požara na na otoku Krknata u Zadarskoj županiji.

Od 21. do 24. lipnja 2021. godine, zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju tri požara, dva u Šibensko-kninskoj županiji i jednog u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Izvršeno je jedno protupožarno izviđanje protupožarnim zrakoplovom u županijama priobalja - dodaje se u informaciji iz MORH-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!