18:55 / 26.07.2019.

Autor: HRT

Požar na Mirogoju ugašen

Foto: Radio Sljeme

Foto: Radio Sljeme

Foto: - / -

Vatrogasci su dojavu o požaru u Aleji Hermana Bolea dobili u 18.19 sati i vatru stavili pod kontrolu.
Ured za upravljanje kriznim situacijama, oglasio se priopćenjem kako je javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba zaprimila u 18:19 sati dojavu o požaru u dvorišnom prostoru Gradskih groblja na adresi Aleja Hermanna Bollea br. 16. na Mirogoju.

Požarom je obuhvaćen prostor površine 20x20 metara, a brzom reakcijom i intervencijom vatrogasaca plamen je ugašen, a sanacija požarišta je u tijeku.

Prema prvim informacijama zapaljeni su spremnici za odlaganje metala i plastike te materijal koji se prikuplja tijekom čišćenja groblja, a o uzroku požara znat će se više nakon policijskog očevida.

Požar koji je buknuo na zagrebačkom groblju Mirogoj u spremnicima za otpad, ugašen je i saniran brzom intervencijom 22 vatrogasca sa 6 vatrogasnih vozila. Uzrok će se utvrditi očevidom. Opasnosti za građane nema.

- Zajedničkim djelovanjem javne postrojbe i postrojbi dobrovoljnog društva, hitnom intervencijom mi smo požar jako brzo ugasili, pojasnio je Igor Župančić, zapovjednik smjene u javnoj vatrogasnoj postrojbi. 

Marica Dusper, članica Uprave Zagrebačkog holdinga, navela je kako se radi o zapaljenu spremnika metala i plastike u koji se uobičajeno dnevno prikupljaju ostaci s grobnih mjesta, od plastike, vijenaca, lampaša, nažalost onoga što je i dnevno zapaljivo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!