Lokalizirani požar u Bibinjama, na Mosoru pod kontrolom

29.07.2022.

Zadnja izmjena 22:40

Autor: M.M./HRT/Hina

Požar na Mosoru iznad Omiša gasi 50-ak vatrogasaca uz pomoć kanadera

Požar na Mosoru iznad Omiša gasi 50-ak vatrogasaca uz pomoć kanadera

Foto: Ilustracija/Denis Kapetanovic / Pixsell

Lokaliziran je požar koji je u poslijepodnevnim satima buknuo u Bibinjama kod Sukošana, dok je pod kontrolu stavljen požar na Mosoru iznad Omiša, doznaje se u petak navečer u vatrogasnim zajednicama u Zadru i Omišu.

Brzom intervencijom vatrogasaca, kojima su pomogla i dva kanadera, požar u Bibinjama lokaliziran je nešto poslije 20 sati.

Bukunuo je oko 17 sati, a izgorjelo je oko deset hektara guste borove šume i maslina, doznaje se u Vatrogasnoj zajednici Zadarske županije.

Na rubnim dijelovima požarišta vatrogasci će dežurati cijelu noć, rekao je Hini županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

Požar koji je također poslijepodne buknuo na Mosoru na području Čišla iznad Omiša nije lokaliziran, ali je pod nadzorom vatrogasaca koji će cijelu noć dežurati na požarištu, rekli su omiški vatrogasci.

- Požar nije lokaliziran nego je stavljen pod nadzor, a tijekom cijele noći skupina vatrogasca će dežurati na požarištu kako bi intervenirali u slučaju ponovnog razgorijevanja vatre, rekao je Hini zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Omiša Višeslav Pešić.

Po njegovim riječima u subotu ujutro će se procijeniti stanje na požarištu te na temelju toga donijeti odluka kako će se postupati.

U gašenju ovog požara bilo je angažirano 50-ak vatrogasaca, 11 vatrogasnih vozila i kanader, ali vatrena stihija nije ugrožavala stambene objekte i kuće. Gašenje na teško pristupačnom terenu otežavao je i vjetar koji je mjestimično razbuktavao vatru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!