Požar na Pelješcu lokaliziran

24.08.2019.

12:59

Autor: HRT

Ilustracija, foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ilustracija, foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon uspješnog gašenja požara na području Sućuraja na Hvaru, jedan od Canadaira iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućen je na novo požarište u naselju Lovište na Pelješcu.
Požar na Pelješcu je lokaliziran, ali su vatrogasci i dalje oprezni, zato što, kako kažu, na svetom Iliji lako dođe do katastrofe.

Nakon uspješnog gašenja požara  na području Sućuraja na Hvaru, jedan od Canadaira iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućen je subotu na novo požarište u naselju Lovište na poluotoku Pelješac u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Kapetan posade Canadaira i zamjenik zapovjednika Protupožarne eskadrile koji je sudjelovao u gašenju požara na Hvaru, bojnik Darko Kučej kazao je kako su požar uspjeli lokalizirati u kratkom vremenu.

- Došli smo na požarište u samom začetku te smo brzo zaustavili njegovo napredovanje. Uzrok izbijanja vjerojatno je udar munje jer je na tom području bilo nevrijeme. Jedan od Canadaira nastavio je izviđati područje prema jugu i to se pokazalo opravdanim jer je također u ranoj fazi otkriven novi požar na Pelješcu te se nadamo kako će posada i ovaj požar uspješno ugasiti, iznio je bojnik Kučej.

Ovo je 33. požar od početka ovogodišnje  protupožarne sezone, 17. lipnja,  na kojem su angažirane  zračne protupožarne požara (20 u Šibensko-kninskoj, po četiri u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji) dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 182 pripadnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!