Požar na području Lovinca još uvijek aktivan

03.08.2022.

09:31

Autor: T.V./HRT/Hina

Požar

Požar

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

Još uvijek je aktivan požar na području Lovinca koji je buknuo u nedjelju na teško pristupačnom terenu, dok su lokalizirani požari u Šibensko-kninsko županiji gdje je vatrom bilo zahvaćeno više od 250 hektara niskog raslinja i borove šume, izvijestila je u srijedu Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Još uvijek je aktivan požar na području Lovinca Tulove Grede za koji je buknuo u nedjelju, 31. srpnja. Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje i gusta borova šuma na teško pristupačnom i djelomično miniranom terenu. Jučer je bilo angažirano osam vatrogasaca iz DVD Velebit-Lovinac radi sanacije i dežurstva na terenu, a požarište i dalje nadgleda DVD Velebit-Lovinac s dva vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.

Požari u Šibensko-kninskoj županiji, na Braču i na dubrovačkom području su lokalizirani.

U požaru na Vodičkoj zaobilaznici zahvaćena je trava, nisko raslinje, šmrika i borova šuma na površini od 250 hektara. U gašenju su sudjelovala 74 vatrogasca s 26 vatrogasnih vozila, četiri kanadera i tri Air Tractora. Tijekom noći dežurale su ekipe IVP Šibenik, JVP Vodice i Šibenik, DVD-a Vodice, Šibenik, Pirovac, Brodarica-Krapanj, Zablaće i Tisno s ukupno 41 vatrogascem i 14 vozila.

I na požarištu na području Dubrave, Podi kod Šibenika tijekom noći bilo je organizirano dežurstvo JVP Šibenik, DVD-a Šibenik, Grebaštica, Zablaće, Bilice i Perković s ukupno 25 vatrogasaca i osam vozila. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, hrastova i borova šuma na površini od osam hektara, a u gašenju je ukupno sudjelovalo 38 vatrogasaca s 14 vatrogasnih vozila te dva kanadera i dva Air Tractora.

Vatrogasci su tijekom noćas sanirali požarište na području Murvica na otoku Braču, koji je jučer u kratkom roku lokaliziran od trenutka dojave. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 37 vatrogasca s 13 vatrogasnih vozila iz DVD-a Bol, Supetar, Milna, Selca, Pučišća, SIVP Bol i jedan protupožarni helikopter Mi-8 MTV s uređajem za gašenje, a izgorjela su oko 3 hektara trave, niskog raslinja i borove šume.

Požar na području Ljubača, iznad Zatona, u kojem je tijekom gašenja poginuo vatrogasac, jučer je lokaliziran, a tijekom noći na požarištu su dežurala tri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Dubrovački vatrogasci. U gašenju ovog požara sudjelovao je 101 vatrogasac s 26 vozila, a opožareno je 87 hektara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!