20:46 / 11.09.2018.

Autor: HRT

Požar na splitskom TTTS-u brzo lokaliziran

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Požar je lokaliziran vrlo brzo, a na terenu je ostao manji broj gasitelja pa bi požar uskoro trebao biti potpuno ugašen.
Splitski i žrnovački vatrogasci brzo su lokalizirali požar koji je u utorak navečer izbio na Trgovačko transportnom terminalu Split (TTTS) u kojem je izgorjelo nisko raslinje i razni otpad, doznaje se od vatrogasaca.

Požar je izbio petnaestak minuta prije 20 satii u blizini malonogometnog igrališta. Na teren je izišlo deset vatrogasaca iz DVD-a Žrnovnica i Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita s tri vozila.

Požar je lokaliziran vrlo brzo, a na terenu je ostao manji broj gasitelja pa bi požar uskoro trebao biti potpuno ugašen.


Pod nadzorom požar u Poljunu na Hvaru

Oko 5 ha borove šume i niskog raslinja izgorjelo je u utorak poslijepodne u Poljunu na Hvaru, a požar je stavljen pod nadzor u 20:15 sati, informacije su koje je Hina dobila u Županijskome vatrogasno-operativnom centru Split.

Na teren poslano 40 vatrogasaca iz dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Hvar, Stari Grad i Jelsa sa deset vozila. Požar su gasila i tri kanadera.

Iako se vatra približila na samo pedesetak metara od Opservatorija Hvar, vatrogasci su zaustavili širenje požara prema toj poznatoj hrvatskoj zvjezdarnici. Na terenu će cijelu noć dežurati vatrogasci iz Hvara i Staroga Grada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!