16:13 / 20.01.2020.

Autor: M.Š./Hina

Požar na Svilaji: Pomažu kanader i airtractor

Foto:  Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

Foto: - / PIXSELL

Požar na Svilaji iznad Gornjeg Ogorja u Dalmatinskoj zagori, koji je buknuo u nedjelju kasno navečer, zahvatio je do ponedjeljka poslijepodne oko 50 hektara.
Požar na Svilaji iznad Gornjeg Ogorja u Dalmatinskoj zagori, koji je buknuo u nedjelju kasno navečer, zahvatio je do ponedjeljka poslijepodne oko 50 hektara, a u njegovu gašenju pomažu kanader i airtractor, doznaje se od vatrogasca na terenu.

- Riječ je o teško pristupačnom trenu iznad zaseoka Leskura. Stambeni objekti nisu ugroženi i nadamo se kako ćemo vatrenu stihiju uspjeti staviti pod kontrolu do večeras, rekao je za Hinu zapovjednik mućkog DVD-a Božo Delić.

Dodao je kako gašenje požara otežava i jak vjetar, zbog čega vatrogasci nisu mogli intervenirati odmah nakon što je buknuo u nedjelju kasno navečer.

- Od ranoga jutra danas je na terenu desetak vatrogasaca, kojima su se pridružili kanader i airtractor, a poslijepodne je vjetar nešto oslabio, što pomaže gasiteljima, rekao je Delić.

Dodao je kako je na površini oko 50 hektara izgorjelo nisko raslinje, trava i makija. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!