09:44 / 21.09.2020.

Autor: Hina

Požar na trajektu "Moli" u šibenskom TEF-u još nije ugašen

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dojavu o požaru na brodu koji se nalazi na prostoru TEF-a šibenske hitne službe zaprimile u nedjelju u ranim jutarnjim satima te su otada vatrogasci na terenu.
Požar na trajektu "Moli" privezanom na prostoru bivše Tvornice elektroda i ferolegura (TEF) u Šibeniku ,koji je planuo u jučer u 5.30, još nije ugašen, doznaje se u ponedjeljak ujutro u Centru 112 Šibensko-kninske županije.

- Vatrogasci su dežurali cijelu noć i još su tamo. Trenutačno ih je na terenu četvero s dva vozila. Oni i dalje ne mogu ući u brod, već samo hlade oplatu jer je to jedino što u ovom trenutku mogu, kazali su u Centru 112.

Dojavu o požaru broda na prostoru TEF-a šibenske hitne službe zaprimile u nedjelju u ranim jutarnjim satima te vatrogasci od tada nisu napuštali mjesto požara.

- Nema znatnijih promjena ni nabolje ni nagore. U potpalublju još uvijek tinja i temperatura je previsoka da bi vatrogasci mogli pristupiti žarištu požara. Puno je tamo drvenog interijera i nezgodno je za saniranje, kazao je sinoć zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimir Milošević.

Nakon što ugase požar i provjetre brod, bit će izvršeno pretraživanje unutrašnjosti kako bi se utvrdilo je li tko boravio na brodu u trenutku izbivanja vatre. Točni uzroci požara bit će utvrđeni naknadno nakon gašenja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!