10:29 / 17.05.2019.

Autor: HRT

Požar na zagrebačkom Ksaveru ugašen, nema ozlijeđenih

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije na zagrebačkom Ksaveru u petak ujutro buknuo je požar. Gusti dim širi se zagrebačkim naseljem, javilo je portal 24sata.
Požar koji je u petak prijepodne buknuo u zgradi Zdravstvenog veleučilišta na Ksaveru, od kojega se gusti dim proširio tim kvartom, ugašen je za nekoliko minuta i nitko nije ozlijeđen, doznaje se u zagrebačkoj javnoj vatrogasnoj postrojbi. 

Zapalile su se instalacije u prostoru Zdravstvenog veleučilišta gdje traju radovi i adaptacija.

- Dojavu smo dobili u 9.50 o gustom crnom dimu na adresi Ksaver 209 a na što je upućeno osam vozila s 26 vatrogasaca. Utvrdili su da je riječ o požaru veće količine električnih instalacija, navodno na objektu Zdravstvenog veleučilišta. Na jednom od katova u prizemlju se vrši renoviranje. Požar je ugašen u 10.05. Dio vozila je vraćen, gore su ostala četiri vozila i 13 vatrogasaca. Ozlijeđenih nema. Sve je pod kontrolom, javio je operativni dežurni službenik Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba.Požar je buknuo na električnim instalacijama na Ksaveru 209 a, na objektu Zdravstvenog veleučilišta, na katu koji se renovira. Dojavu su vatrogasci primili u 9.55, a požar je ugašen za tri, četiri minute, doznaje se u vatrogasnoj postrojbi.

Poslano je osam vozila i 26 vatrogasaca, no nakon što se utvrdilo da nije potrebno toliko snaga na Ksaveru su ostala četiri vozila i 13 vatrogasaca. Sada se čeka Elektra i sanacija opožarenog dijela instalacija, kažu u vatrogasnoj postrojbi.

U PU zagrebačkoj kažu da su dojavu o požaru primili malo poslije 10 sati i da nitko nije ozlijeđen.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!