Ugašen požar u centru Zagreba, nema ozlijeđenih

18.07.2022.

Zadnja izmjena 22:40

Autor: Dnevnik/Radio Sljeme/HRT/Hina

Požar u centru Zagreba

Požar u centru Zagreba

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Zagrebački vatrogasci uspješno su ugasili požar koji je sinoć oko 22 sata buknuo na krovištu stambene zgrade u Berislavićevoj ulici uz park Zrinjevac. Uzrok požara još nije poznat. Požar je pod nadzor stavljen oko 23 sata, a prema podacima vatrogasaca nema prijavljenih ozljeda.

Prva dojava o požaru stigla je minutu prije 22 sata, rekao je Hini zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih

Po dolasku na mjesto događaja vatrogasci su utvrdili da se radi o otvorenom plamenu krovišta.

Požar je pod kontrolom. Nema ozlijeđenih, stanari su zbrinuti. Dogašivanje će trajati cijelu noć, rekao je Jembrih za HRT.

Na teren je stigao i zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet, koji je novinarima rekao da se radi o požaru tavanskog prostora, koji je gotovo u potpunosti izgorio. Pohvalio je brzinu i kvalitetu intervencije vatrogasaca.

- Stanari su evakuirani. U zgradi ima nešto stanova, nešto poslovnih prostora. 20-ak stanara, svi su evakuirani, i do sada nitko još nije zatražio zamjenski smještaj. Grad Zagreb ovdje stoji na raspolaganju ako bude potrebe za tim. Dio vode prilikom gašenja probio je u stan u prvom katu ispod, što je uobičajeno, i sada se radi raščišćavanje tog potkrovnog prostora i sanacija zgarišta, rekao je Korlaet.

Rekao je da uzrok požara još nije poznat, da policija treba napraviti očevid te će više informacija o tome biti u danima koji slijede.

U blizini je zgrada Arheološkog muzeja, no na njega se vatra nije proširila, dodao je.

Drago Ruga
, zamjenik vatrogasnog zapovjednika Grada Zagreba za dobrovoljno vatrogastvo, rekao je da je prilikom dolaska cijelo krovište bilo u plamenu. 


- Počeli smo odmah gašenje s dvjema autoljestvama. Priključili su se i dobrovoljni vatrogasci, koji su isto pomogli s jedne strane obuzdati požar. Brzo smo zaustavili širenje i sad traje sanacija požarišta, sanacija krovišta, gdje ćemo raditi još dogašivanje, rekao je Ruga.


Rekao je da je trenutno na intervenciji oko 40 vatrogasaca. Također je naveo da su isključili javnu rasvjetu da im ne bi stvarala probleme prilikom podizanja ljestava.

Požar krovišta u Ulici Petra Berislavića 2 zahvatio je dužinu od oko 30 metara. 

Fotografije i snimke s mjesta događaja prikazivale su veliki plamen i dim koji se dižu iznad krova zgrade.

Uzrok i štetu utvrdit će policija.

Galerija
Požar u Zagrebu, Foto:  Luka Stanzl /PIXSELL
Požar u Zagrebu, Foto:  Luka Stanzl /PIXSELLPožar u Zagrebu, Foto:  Luka Stanzl /PIXSELLPožar u Zagrebu, Foto:  Luka Stanzl /PIXSELLPožar u Zagrebu, Foto: HTV/HRTPožar u Zagrebu, Foto: HTV/HRTPožar u Zagrebu, Foto: HTV/HRT

- Bila sam doma, živim odmah pored ovoga. Mislila sam da mi je to doma pa sam zvala službe i izašla vidjeti ovaj užas, rekla je Lada za HRT.


- Malo mi je to sve skupa sporo izgledalo, nisam shvatila zašto je tako sporo trajao proces dolaska vatrogasaca. Nadam se da se u tom čekanju nije dogodilo nešto nekome tu gore, dodala je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!