07:54 / 01.10.2021.

Autor: B.A./Hina/HRT

Požar nadomak Senja pod kontrolom, nema opasnosti od širenja

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Duško Marušić / PIXSELL

Požar otvorenog prostora koji je s četvrtka na petak buktio nadomak Senja lokaliziran je oko četiri sata i otklonjena je opasnost širenja, rekao je Hini zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Ličko senjske županije Zvonimir Lončarić.

U uvjetima jake bure trebao je ogroman napor da se požar trave i niskog raslinja stavi pod kontrolu i mogu reći da je lokalnim vatrogascima u zadnji čas stigla ispomoć iz nekoliko ličkih gradova i iz Primorsko goranske županije, rekao je Lončarić.


Bez obzira na buru, kuće ni u jednom trenutku nisu bile ugrožene, sada je sve pod kontrolom i svi su vatrogasci koji su došli na ispomoć otpušteni kućama, a na čuvanju požarišta ostali su vatrogasci senjske Vatrogasne zajednice, rekao je Lončarić i zahvalio svim vatrogascima iz Gospića, Otočca, Brinja i Sinca, te iz Crikvenice i Novog Vinodolskog.


Bez njihove pomoći ni uz veliki napor samo domicilne snage ne bi mogle zaustaviti taj požar, rekao je Lončarić. Rekao je da sada preostali vatrogasci obavljaju dogašivanje i da će na požarištu cijeli dan čuvati rubove požara, te će pred večer odlučiti što dalje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!