09:23 / 27.08.2021.

Autor: HRT/D.D.

U požaru plovila u Medulinu nitko nije ozlijeđen

Požar plovila u Medulinu

Požar plovila u Medulinu

Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL

U četvrtak u 14.17 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru plovila u Medulinu u Medulinskoj luci. Požar je zahvatio gliser koji je bio u plovidbi u Medulinskoj luci, a iz kojeg su u more iskočile 3 osobe kako bi se spasile.

Gliser je nekontrolirano plovio te je nošen strujom došao do drugih plovila u luci pa se tako požar s glisera proširio na još pet plovila, a nagorio je i dio drvenog mola. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

U gašenju požara sudjelovalo je 14 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP-a Pula te DVD-a Medulin. Požar je lokaliziran u 14.55, a ugašen u 15.50 sati.

Nakon lokalizacije i dogašivanja, lučka uprava je odvukla dva plovila do rampe za izvlačenje plovila jer su navedena plovila imala rupu na trupu pa je time spriječeno njihovo eventualno potonuće. DVD Medulin je osiguravao navedena plovila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!