U požaru u Savskoj ozlijeđena dvojica vatrogasaca

04.04.2021.

10:40

Autor: Ivona Zadro/HRT

Vatrogasci su intervenirali, s ulice se vidjelo kako suklja dim

Vatrogasci su intervenirali, s ulice se vidjelo kako suklja dim

Foto: Ivona Zadro / HRT

Zbog požara koji je izbio jutros, iznad zagrebačke Knežije nadvio se gust dim koji je uznemirio brojne Zagrepčane. Kako su nam rekli iz policije, zaprimili su dojavu o požaru oko 9.45. Zapalila se baraka na Savskoj cesti. 

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba zaprimila je dojavu o požaru u razbuktaloj fazi na prizemnom objektu na adresi Savska cesta 140 u Zagrebu, priopćili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Nakon izlaska vatrogasaca na teren, naknadno je dojavljeno da je riječ o napuštenom objektu površine otprilike 100 m2 i da se požar proširio na susjedna dva.

Budući da su građevine derutne, krovište se brzo urušilo. Na terenu je 10 vatrogasnih vozila s 26 vatrogasaca JVP-a Zagreb i DVD-a Kustošija.

Hitna medicinska pomoć pružena je dvojici vatrogasaca zbog zadobivenih opeklina.

Tramvajski je promet u prekidu i linije 4, 5, 14 i 17 voze obilazno.

Osim vatrogasaca na terenu su i Policijska uprava zagrebačka, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba i Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!