23:56 / 30.09.2021.

Autor: T.V./Hina/HRT

Požar trave i niskog raslinja dva kilometra od Senja

Gašenje požara

Gašenje požara

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Velik požar trave i niskog raslinja širi se na prostoru dva kilometra od sjevernog dijela grada Senja, ali zasad nema opasnosti za kuće i stanovništvo, doznaje Hina u Vatrogasnom zapovjedništvu Ličko-senjske županije.

Kako je Hini rekao zamjenik vatrogasnog zapovjednika Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Zvonimir Lončarić, požar je izbio oko 22 sata, prvih se sat vremena s njim borilo 29 vatrogasaca vatrogasne zajednice Grada Senja, a onda su im počeli pristizati u pomoć i vatrogasci iz Gospića, Otočca, Brinja i Sinca, te iz Crikvenice i Novog Vinodolskog.

- Uvjeti su teški, noć je i puše jaka bura, požar se širi brzo i vatrogasci JVP-a Senj i dobrovoljna vatrogasna društva Senj, Sveti Juraj i Krasno nisu mogli zaustaviti širenje požara te su dignute dodatne snage, još oko 30 vatrogasaca, rekao je Lončarić.

Također je rekao da dim stvara probleme vatrogascima, sad već pomalo i građanima, jer se širi gradom, ali da nema razloga za ikakva upozorenja, jer je zasada vatra daleko.

- Ne mogu reći da je sve pod kontrolom jer je u uvjetima vjetra normalno da se neka žiška prebaci daleko, po stotinu metara daleko, tako da je situacija ozbiljna, rekao je Lončarić


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!