VIDEO: Na Trešnjevci se zapalio rashladni toranj unutar toplane; HEP: Nema ozlijeđenih

09.08.2021.

14:04

Autor: HRT

Građani su uočili gusti dim iznad zagrebačke Trešnjevke

Građani su uočili gusti dim iznad zagrebačke Trešnjevke

Foto: Marko Štefelić / HRT

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba oko 14 sati zaprimila je dojavu o požaru u blizini Toplane Zagreb na Trešnjevci. Na intervenciju je izašlo 13 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila, a do njihova dolaska požar na dva rashladna tornja gasili su djelatnici Toplane Zagreb. U tijeku je dogašavanje, a na terenu se osim vatrogasaca nalaze i djelatnici PU Zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.  

Do požara je, kažu nam iz JVP Zagreb, došlo u Zagorskoj 1. Vatrogasci su primili dojavu građana da se radi o požaru u blizini toplane Zagreb. U dojavama nije bilo konkretnih podataka o vrsti i karakteristikama požara, niti o točnoj lokaciji, kažu nam.

U kontaktu s OKC-om Policijske uprave Zagreb, vatrogasci JVP Zagreb doznali su da se radi o požaru na rashladnom tornju unutar toplane.

- 013 je javio da se radi o požaru rashladnih uređaja te da mu ne treba mu pomoć, traže djelatnike Hrvatske elektroprivrede, kažu nam također iz JVP Zagreb.

- Do našeg dolaska djelatnici Toplane Zagreb započeli su gašenje, jedan uređaj je izgorio, dok je drugi djelomično zahvaćen požarom, dodaju.

HEP - požar nema utjecaj na opskrbu električnom i toplinskom energijom

Iz HEP-a su priopćili da je požar planuo oko 13,45 sati na dva rashladna tornja u Elektrani-toplani Zagreb, a rashladni tornjevi nisu bili u pogonu. Požar je za 20 minuta stavljen pod nadzor vatrogasaca, a točan uzrok će se znati nakon provedenog očevida.

U požaru nema ozlijeđenih osoba, kažu iz HEP-a.

Dodaju da požar nema utjecaj na opskrbu električnom i toplinskom energijom tog dijela Zagreba.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!