17:01 / 01.08.2021.

Autor: T.D./HRT/Hina

Požar u Biskom pod nadzorom vatrogasaca

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Požar koji je danas, nakon podneva, buknuo na Gačića glavici na području Biska kod Trilja od 16 je sati pod nadzorom vatrogasaca, potvrdio je to županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

Kako je rekao Hini, na terenu je trenutno jedan kanader, 40 vatrogasaca s područja Dugopolja, Trilja, Sinja, Dicma, Žrnovnice i Splita s 12 vozila, a do večeri bi trebao biti lokaliziran. Gore hrastovina i trava.

Zapovjednik DVD Trilj Mladen Klarić je rekao kako im gašenje na terenu otežava jako jugo, no srećom nisu ugrožene kuće niti poslovni objekti. U gašenju su im pomagala dva kanadera i dva fair bossa, no na terenu je sada ostao jedan kanader.

Taj je požar buknuo u 12.30 na Gačića glavici, a sat vremena kasnije doletjele su zračne snage u pomoć kolegama na terenu. Na istom je mjestu gorjelo i jučer kada je u dva sata vremena opožareno nešto manje od dva hektara trave i hrastovine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!