Požar u borovoj šumi na Zrću zaprijetio i glavnoj prometnici

18.07.2020.

08:10

Autor: Mario Kurevija/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Požar koji je rano jutros planuo u borovoj šumi na Zrću, u Novalji na otoku Pagu, gasilo je 15 vatrogasaca s 15 vozila iz dvije županije te jedan kanader.
Požar koji je rano jutros planuo u borovoj šumi na Zrću, u Novalji na otoku Pagu, gasilo je 15 vatrogasaca s 15 vozila iz dvije županije te jedan kanader. Potpomognut jakom burom požar se brzo širio i zaprijetio glavnoj prometnici prema Novalji. Izgorjelo je oko 2 hektara šume.Glavni vatrogasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović kazao je Hini da im pomoć iz zraka treba zbog bure koja puše te zbog toga što je šuma neuređena i teže prohodna.

- Mi požar jesmo zaustavili, tu je 57 vatrogasaca s 15 vozila, ali trebamo pomoć iz zraka da se presiječe širenje u jednom pojasu. Na terenu su vatrogasci iz Paga i Kolana te Novalje, Otočca i Senja i vjerujem da ćemo do podneva požar potpouno staviti pod kontrolu, ali će tu morati ostati ljudi cjeli dan i cijelu noć, rekao je Ostović.

Pojasnio je da je riječ o terenu s debelim slojem borovih iglica te bi se moglo nastaviti širenje, posebno ako bura ne prestane.

Dojavu da gori šuma na poznatoj plaži Zrće dobio je tamošnji Centar 112 u 4.15, a uzroci će se utvrđivati nakon vatrogasne intervencije.

U Centru 192 u Gospiću doznaje se da je policija na mjestu događaja, da će očevid biti proveden kad se za to stvore uvjeti, odnosno kad potpuno završi vatrogasna intervencija. Na teren će izaći i protupožarni inspektor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!