18:14 / 07.04.2019.

Autor: P.F./M.Š./HRT

Požar u Dugoj Resi ugašen, ne zna se uzrok

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Intervencija je završena. Za sada se ne zna uzrok požara, radi se o pogonu koji nije u funkciji, dakle radnika tamo nije bilo, a požar je izbio na jednom djelu krovišta.
Požar u jednoj od zgrada bivše tvornice Pamučne industrije ugašen je oko 10.30 jutros, izjavio je za HRT Miroslav Mamić, zapovjednik javno-vatrogasne postrojbe Duga Resa.- Intervencija je završena. Za sada se ne zna uzrok požara, radi se o pogonu koji nije u funkciji, dakle radnika tamo nije bilo, a požar je izbio na jednom djelu krovišta. Trenutno djelatnici MUP-a rade uviđaj pa ćemo nakon toga znati više - izjavio je za HRT Miroslav Mamić.

Rekao je da je u gašenju sudjelovalo oko 50-tak vatrogasaca s 20-tak vozila iz vatrogasnih postrojba Duga Resa, Karlovac, Ogulin i druge postrojbe Karlovačke županije.

Izgorio je pogon u kojemu godinama nema proizvodnje, navodno nije bilo ništa ni uskladišteno već su unutra ostali samo stari strojevi. Otkako je propala tvornica cijeli kompleks je zapušten. Uzrok požara i visina materijalne šetete trebali bi se doznati za nekoliko dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!