VIDEO: U marini Kaštela izgorjelo pet luksuznih jahti, oštećeno još 18

29.05.2021.

21:04

Autor: Dominik Strize/P.F./HRT

Požar u marini kaštela

Požar u marini kaštela

Foto: Dnevnik / HRT

U marini u Kaštel Gomilici buknuo je požar koji je zahvatio privezane jahte. Na terenu su sve raspoložive vatrogasne snage s kaštelanskog i splitskog područja.

U marini u Kaštel Gomilici buknuo je veliki požar. Vatra koja je planula na jednom brodu proširila se na okolne. Ukupno je gorjelo pet brodova, izvijestili su vatrogasci. Požar je nakon nekog vremena stavljen po kontrolu. Nema ozlijeđenih osoba.

Od pet brodova, na jednom su izgorjeli konopi pa je otplutao, jednog su vatrogasci sami oteglili do plaže kako bi ga lakše gasili, a na tri broda vatra se gasi na samom vezu. 

U Dnevnik 3 HTV-a iz marine se javio novinar Dominik Strize.

- Požar je zasad obuzdan, vatrogasci još ne kažu da je lokaliziran jer još uvijek vatra tinja, a na momente se pojavljuje i plamen. Što je prouzročilo požar još se ne zna, to će se utvrditi policijskim očevidom. Izgorjelo je pet luksuznih, skupocjenih jahti, a procjenjuje se da je oštećeno njih 18. Svi putnici s brodova koji su ovdje vezani evakuirani su za vrijeme požara, a sad se već polako vraćaju, izvijestio je Strize.

- Šteta je velika, a mogla je biti i veća da vatrogasci nisu došli na vrijeme. Bili smo svjedoci u jednom trenutku kako je vatra prijetila da se proširi na cijelu marinu jer se jedan brod koji je gorio odvezao nakon što su mu izgorjeli konopi. Vjetar ga je počeo nositi prema dijelu marine gdje je još vezano 50-ak brodova i šteta bi bila neizmjerna. Tijekom požara čule su se eksplozije, a moguće je da su to rezervoari goriva, hladnjaci ili plinske boce koje su na brodovima. Srećom nitko nije ozlijeđen, dodao je Strize.

Na terenu su bile angažirane sve raspoložive vatrogasne snage s kaštelanskog i splitskog područja, izvijestili su vatrogasci.

Policija je izvijestila kako je oko 20.15 u marini Kaštela u Kaštel Gomilici planuo požar na više brodova na vanjskome vezu. 

Izjavu su dali zapovjednik DVD-a Kaštela Darko Maretić i gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!