08:55 / 29.07.2020.

Autor: HRT

Požar u reciklažnom dvorištu za oporabu papira i plastike u Splitu

Foto: DVD Vranjic

Foto: DVD Vranjic

Foto: - / -

Jutros oko 3 sata buknuo je požar u reciklažnom dvorištu za oporabu papira i plastike u Splitu. Požar je lokaliziran.
Jutros oko 3 sata buknuo je golemi požar u reciklažnom dvorištu za oporabu papira i plastike u Stobreču kod Splita. Požar je lokaliziran. Drugi objekti ni kuće nisu bili ugroženi, a uzrok požara utvrdit će se očevidom koji je u tijeku.- Ovo je sad samo upaljenje koje mi razbijamo i kontroliramo ove bale koje su zbijene i kad se one razbiju, to je velika površina, i hajdemo reći stvori se jedan koš kamiona. Bager nam razbija tanke slojeve da mi možemo natapati i sanirati tanke slojeve kompletno, rekao je Duško Perišić, JVP Split.


Na terenu je bilo 13 vozila i 40 vatrogasaca. Radilo se o požaru glomaznog otpada koji je skladišten na tom prostoru i nikakvi objekti nisu bili ugroženi.


- Požar je lokaliziran, radi se na sanaciji, na njegovom potpunom gašenju, izjavio je Dino Kešar iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!