12:10 / 20.04.2021.

Autor: Franka Jović Tonkli/V.G./Dnevnik/Vijesti/B.A./HRT/IMS

Požar u Trogiru: Preminuo vlasnik kuće, partnerica mu teško ozlijeđena

Požar u Trogiru

Požar u Trogiru

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

U požaru u potkrovlju obiteljske kuće u staroj trogirskoj jezgri sinoć je smrtno stradao 42-godišnji vlasnik. Njegova 46-godišnja partnerica s teškim ozljedama prevezena je u splitsku bolnicu. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, požar se nije proširio dalje od krovišta zgrade.

Planulo je odjednom, stara gradnja, drvene grede, kuća do kuće. Sedmero stanara uspjelo je izaći neozlijeđeno. 


- Kad ja otvorila, ono plamen, strah, panika, ljudi na ulici, plaču, histeriziraju, nemoćni... Kad vidite taj ogroman plamen, koji je u visini kuće, gledaš da će se prebaciti na tvoj krov. Valjda je u to vrijeme kad je bilo najžešće stao vjetar, prisjeća se Dragica Civadelić.

- U toj kući inače spavam, ali nije mi bilo ništa, rekao je jedan stanar.

U manje od dva sata sasvim je izgorjelo potkrovlje kuće, vatra se proširila i na stanove. Poseban su vatrogascima izazov požari u jezgrama dalmatinskih gradova.


- To je zapravo najgora situacija za nas ovdje u starom dijelu grada - zbijena krovišta, stara drvena gradnja - tako da smo brzo reagirali. Ukupno je bilo 38 vatrogasaca s 11 vozila, s cijelog požarnog područja. Oko 00.15 uspjeli smo požar staviti pod kontrolu, lokaliraziran je oko 2 sata. Još uvijek su momci na dežurstvu, rekao je Marin Buble, zapovjednik Operativnog područja Trogir.

- Na samom požarištu pronađeno je mrtvo tijelo jedne osobe, a u požaru je i jedna ženska osoba zadobila teške ozljede i hospitalizirana je u bolnici, dok je jedan vatrogasac pri gašenju požara zadobio lakšu tjelesnu ozljedu, rekla je Željka Radošević, policijska službenica za odnose s javnošću PU SD.


Na teren su, uz policiju, stigli i vještaci Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić. U trenutku snimanja, tijelo unesrećenog muškarca još je bilo na zgarištu. Tek nakon očevida, znat će se uzrok požara i razmjer štete.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!