Požar u Uljaniku, izgorio krov napuštenog skladišta

04.08.2018.

13:05

Autor: HRT

default error photo
Noćas u 03.13 buknuo je požar u Brodogradilištu Uljanik. Od vatrogasaca Uljanika Glas Istre doznao je da se požar dogodio u jednom napuštenom skladištu TESU-a koji je već godina izvan upotrebe, a zapalili su se plastičan krov i drvene grede.
Noćas  u 03.13 sati buknuo je požar u Brodogradilištu Uljanik. Od vatrogasaca Uljanika Glas Istre doznao je da se požar dogodio u jednom napuštenom skladištu TESU-a koji je već godina izvan upotrebe, a zapalili su se plastičan krov i drvene grede.

Brzom intervencijom požar je ugasilo šest vatrogasaca VP-a Uljanik, a u pomoć im je pristiglo i vatrogasno vozilo JVP-a Pula.

Stanare obližnjih zgrada probudio je neugodan intenzivan miris paleži. No iako se njima požar doimao velikih razmjera, to je samo zato što se zapalilo plastično krovište napuštene hale, rekao im je vatrogasac.

Policija još uvijek obavlja očevid kako bi utvrdili uzrok požara koji je, prema neslužbenim informacijama, sumnjiv jer u zgradi nije bilo zapaljivih materijala, osim starog alata.

Brzom intervencijom požar je ugašen prije 7 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!