Požar u Vinjanima Donjim ponovno zaprijetio kućama

20.03.2022.

09:37

Autor: I.Z./HRT/Hina

Požar

Požar

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Požar na području Vinjana Donjih kod Imotskog, u nedjelju poslijepodne po drugi puta danas je zaprijetio da će zahvatiti kuće u naseljima Tolići i Perići, ali su ih gasitelji uz pomoć kanadera uspjeli spasiti, doznaje se u DVD-u Imotski.

I u prijepodnevnim satima vatra se jako približila kućama u tim naseljima, ali je također uz pomoć kanadera zaustavljeno širenje požara prema kućama.

Zbog pogoršanja stanja tijekom popodneva na požarištu je povećan broj gasitelja pa ih je ondje trenutačno oko 80, rekli su u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu (DVD) Imotski.

U predvečernjim satima stanje na požarištu se malo smirilo ali cijelu noć će ne njemu dežurati vatrogasci, najavili su iz imotskoga DVD-a.

Požar na području Vinjana Donjih planuo je prije više od 24 sata, a gašenje je otežano jer je vatra na nepristupačnom terenu pa su danas intervenirale i zračne snage pomažući vatrogascima na terenu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!