Požar u Zapruđu, poginuo muškarac

27.09.2021.

19:09

Autor: Ivona Šego-Zadro/HRT

Požar u Zapruđu, poginuo muškarac

Požar u Zapruđu, poginuo muškarac

Foto: HTV / HRT

Za portal HRT-a vatrogasni zapovjednik JVP-a Grada Zagreba Siniša Jembrih rekao je da su dojavu o požaru u Zapruđu dobili u 17.53 te da je na teren izašlo 13 vatrogasaca s 3 vatrogasna vozila. Nakon provale u stan na 2. katu zgrade u Balokovićevoj ulici pronašli su tijelo muškarca.

- Nažalost, osoba koja je bila unutra već je bila preminula, rekao je. Odmah po dolasku na teren vidjeli su otvoreni plamen u stanu na 2. katu i provalili u stan. Kaže da je izgorjela samo jedna soba stana. Napominje da smrt najčešće nastupa zbog udisanja dima.

Galerija
Požar u Zapruđu, Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Požar u Zapruđu, Foto: Emica Elvedji/PIXSELLNačelnik Sožera civilne zaštite Grada Zagreba Luka Korlaet na mjestu požara u Zapruđu, Foto: Emica Elvedji/PIXSELLVatrogasci na intervenciji u Zapruđu, Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet stigao je na mjesto događaja vrlo brzo nakon dojave.


- Ja sam načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zagreba i stigao sam vrlo brzo nakon što mi je zapovjednik Jembrih javio jer imamo vrlo efikasan sustav dojave. Opožaren je stan na 2. katu Balokovićeve 69, poginu je muškarac zasad nepoznatog idenditeta oko 35 godina starosti, rekao je Korlaet. 

Policija će dati više informacija nakon očevida


Iz Policijske uprave zagrebačke za portal HRT-a samo su potvrdili da su dojavu o požaru dobili u 17.50, a radi se o požaru u Balokovićevo ulici u Zapruđu. O detaljima nesretnog događaja nisu željeli govoriti jer je postupanje je u tijeku. 


Na teren su izašli i djelatnici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu, na terenu su i djelatnici PU zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.


Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!