08:16 / 17.07.2021.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Lokaliziran požar na Braču

Požar na Braču

Požar na Braču

Foto: FB DVD Supetar / HRT

Požar na južnom dijelu Brača, koji je nakon udara groma buknuo sinoć, lokaliziran je oko 14 sati, ali će dio vatrogasca nastaviti dežurati na požarištu do kraja dana i cijelu iduću noć, doznaje se od Nikole Martinića-Dragana zapovjednika Vatrogasne operativne zone Brač.

- Uz pomoć dva kanadera i jednog helikoptera danas oko 14 sati uspjeli smo uz velike napore lokalizirati ovaj požar, rekao je Hini Martinić-Dragan.

Podsjetio je kako je opožareno oko 130 hektara borove šume i niskog raslinja.

Nakon što su požar stavili pod kontrolu, vatrogasci natapaju rubne dijelove požarišta da bi se spriječilo eventualno novo rasplamsavanje vatre.

- Pozvali smo s kopna na ispomoć dvadesetak vatrogasaca i oni će na požarište stići do kraj dana kako bi zamijenili vatrogasce koji su od sinoć izloženi naporima te im je potreban odmor, rekao je Martinić-Dragan. Pri tomu je zahvalio mjesnom pučanstvu koje je vatrogascima donosilo hranu i piće za vrijeme borbe s vatrenom nemani.

Vjeruje kako bi ovaj požar mogao biti ugašen tijekom sutrašnjeg dana. 

Tijekom noći vatrena se stihija širila.

- Požar između uvala Krušica i Blaca tijekom noći se širio i probio se u uvalu Krušica, a do sada je izgorjelo oko 130 hektara borove šume, makije i trave, rekao je ranije Hini Dragan Martinić.

Prema njegovim riječima, glavni je problem nepristupačni teren koji je vatrogascima otežavao gašenje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!