Požari na šibenskom području još nisu proglašeni ugašenima

04.08.2022.

09:25

Autor: Hina/HRT

Gašenje požara - ilustracija

Gašenje požara - ilustracija

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Požari koji su na šibenskom području planuli u utorak, 2. kolovoza, kod Dubrave i uz magistralu kod skretanja za Jadriju, lokalizirani su u srijedu, ali još nisu proglašeni ugašenima, doznaje se u četvrtak u Županijskom centru 112.

Jučer su tijekom dana na području uz magistralu kod skretanja za Jadriju na terenu bila 74 vatrogasca, a u Dubravi njih 38. Noćas je na terenu kod magistrale dežuralo desetak vatrogasaca koji su također bili u ophodnji na području Dubrave. U srijedu su požari lokalizirani, ali još nisu proglašeni ugašenima, kažu u Županijskom centru 112.

U utorak su na šibenskom području oko podne planula tri požara, dva uz cestu prema Jadriji te jedan u Dubravi. Požari uz magistralu su se spojili u jedan, a situaciju je otežavao vjetar koji je nosio vatru prema Benkovačkoj cesti, zbog čega su sve ceste na tom području u jednom trenutku bile zatvorene za promet.

Požar na magistrali je gasilo preko 100 vatrogasaca, četiri kanadera i tri air tractora. S požarišta su se u utorak iza 20 sati udaljile sve zračne snage, a nešto kasnije otvorene su ceste za sav promet.

Lučka kapetanije Šibenik zabranila je u utorak plovidbu između luke Šibenik i Šibenskog mosta zbog koridora za kanadere.

Stožer civilne zaštite bio je u pripravnosti za slučaj da bude trebala logistika vatrogascima, potvrdio je načelnik stožera Danijel Mileta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!